Artist Bio

025.JPG

Gosia Ornowska

Gosias målningar har sin källa i vardagliga upplevelser och intryck, framför allt av naturen och den närmaste omgivningen, men också av möten med andra människor och konfrontationer med den egna personen. Detta ger upphov till starka känslor och reflexioner som tar sig konkreta uttryck på målarduken, ofta i relativt stora format. Gosias målningar är mättade med färger, vilket är ett av de mest framträdande dragen i hennes konst. Ett annat är ljuset, som genomtränger alla delar av målningarna. 

 

Gosias passion för skapande och konst – särskilt måleri – väcktes tidigt i barndomen och hon har målat sedan dess. Sin utbildning fick hon på konstgymnasierna i Bydgoszcz och Lodz samt vid Konsthögskolan i Torun. Under studietiden var hon delaktig i olika elevutställningar samt i teateruppsättningar och produktioner inom filmindustrin i Lodz. Efter studierna har hon haft utställningar på olika orter i Polen samt i Slovakien, Tyskland och Sverige. Gosia betraktar sig som kolorist och använder sig av olika tekniker, i första hand olja. 

 

Utöver konststudierna har Gosia lärarexamen från Stockholms universitet. I sin pedagogiska verksamhet har hon undervisat barn i olika åldrar samt lett målericirklar med ungdomar och vuxna. Hennes pedagogiska arbete präglas av en stark övertygelse om att bilder och konstnärligt skapande kan spela en viktig roll i många olika sammanhang som rör mänsklig utveckling och kommunikation. 

 

www.facebook.com/gosiaornowskaart 

malgosia.ornowska@gmail.com 

gosiaornowskaart@gmail.com