Artist Bio

magda borkowska.jpg

Magda Borkowska

 

Jag målar eftersom det är ett inre tvång och ett ständigt behov som aldrig låter mig vara. Det tvånget driver mig till ett oändligt äventyr att utforska mig själv och kreativiteten inom mig. Jag målar eftersom genom att skapa kan jag bokstavligen vända insidan utåt och exponera mig själv.

Jag är fascinerad av allt som är abstrakt, dolt, hemligt, mystiskt, surrealistiskt och osynligt. Det undermedvetna sinnet, det högre jaget och alla dimensionerna inom mig är mina trogna följeslagare i skapandeprocessen. Jag är också fascinerad av djur och kvinnor. Den ödmjukheten, glöden, sårbarheten, tilliten, empatin, styrkan och modet vi kvinnor besitter är det jag vill porträttera i mina målningar.

Jag ser varje målning som en historia som vill bli berättad, därför är varje målning en process som det medvetna sinnet inte har mycket makt att påverka. Varje målning är en överraskning, en osagd saga tills den är klar. Jag känner mig hemma i abstraktvärlden, det är här jag bor. Skönheten i materiens värld ger mig det jag behöver, och min utmaning är att föra dessa två realiteter tillsammans.

Jag söker alltid efter det som är vackert och det är det jag vill uttrycka i mina målningar. Jag anser att skönhet är det som berör själen och fyller den med en liten bit av himlen.

Jag brukar måla på duk. Jag använder mest oljefärg och penslar, men jag experimenterar också med blandade medier och olika verktyg för att uppnå önskat resultat. Några av mina målningar kräver mycket, grundligt, tidskrävande och detaljerat arbete och några av dem är målade med målarteknik kallad action painting. Jag skapar olika serier för att berätta olika historier.